Sophie Gustafson har stammat i hela sitt liv. Gustafson fick 2012 golfjournalisternas pris som den person som bäst tagit sig igenom motgång (Ben Hogan Award) och när Dillons mamma letade efter någon som kunde hjälpa hennes son föll valet därför på Gustafson, en spelare hon visste stammade och som vunnit hela 16 gånger på Europatouren och sex gånger på LPGA-touren.

– Dillons mamma tog kontakt med min agent och frågade om jag hade möjlighet att ha lite kontakt med Dillon. Han hade det väldigt tufft i skolan och då hon såg min video så ville hon gärna att Dillon skulle få se att det finns andra stammande människor därute som har lyckats.

Sophie Gustafson berättar även om sin egen stamning:

– Stamningen har alltid funnits med mig så jag vet ju inget annat. Jag skulle säga att jag blir lite isolerad.  Att ta kontakt med folk är ju lite svårare även om vi nu har mycket hjälpmedel för det (email, sms osv). Jag textar gärna och det är kanon för mig men det ger mig inte lika starka band med andra människor. Första kontakten kan ju också vara lite skakig. Jag är ju gärna lite blyg i början på grund av min stamning. 

 Sophie vill passa på att skicka en hälsning till både er som stammar och ni som umgås och träffar folk som stammar.
– Om du stammar själv så låt inte din stamning hindra dig från något du verkligen vill göra. Fortsätt gå mot dina drömmar. Till alla andra som inte stammar skulle jag bara vilja säga, behandla andra som du skulle vilja bli behandlad. Det är inte svårare än så.

(Läs hela reportaget i Kvällsposten)