Hur gör man?

Kontaktperson Logopedforum

stina.flodin[at]logopedforbundet.se

 

Hur byter man lösenord?

Gå till startsidan. I menyn till höger om innehållet finns en länk till ”Kontoinställningar”. Klicka där. Längst ner på sidan du kommer till finns en knapp där det står ”Generera lösenord”. Klicka på den och ersätt det automatgenererade lösenordet med ett som du väljer själv. Klicka på spara.

Snabblänk till Kontoinställningar

 

Hur ändrar man användarnamn?

Användarnamnet (som du använder för att logga in) går inte att ändra. Däremot kan du ändra det namn som visas för andra medlemmar genom att gå in på ”Ändra min profil” i menyn som du ser när du håller muspekaren över ”Hej, ditt namn” längst upp till höger.

Om du upplever att du ändå vill ändra användarnamn av någon anledning rekommenderar vi att man tar bort sitt konto och sedan registrerar sig på nytt. Då har man möjlighet att själv välja användarnamn. För att ta bort kontot, gå till ”Kontoinställningar” och klicka på länken ”Ta bort konto”. Tar du bort ditt konto raderas all din interaktionsdata, så som inlägg i diskussioner.

 

Hur byter man mailadress?

Denna inställning hittar du under ”Kontoinställningar”.

 

Hur lägger man upp en profilbild? (Rekommenderas!)

Längst uppe till höger, i den svarta listen, står det ”Hej, (ditt namn)”. Håll muspekaren över denna text så kommer det fram en meny. Du ska här gå till ”Profil”, och klicka på ”Byt profilbild”.

 

Hur prenumererar man på olika forum?

Gå till forumet och klicka in dig på något av de ämnesspecifika forumen, exempelvis ”Privat: Dyslexi” (de heter ”privat” för att markera att bara inloggade medlemmar kan läsa och skriva i dem). Du kan då se en länktext ”Prenumerera”. Klicka på den, så kommer du bli meddelad så fort någon lägger upp ett nytt ämne i det forumet. Du kan dessutom prenumerera på specifika frågor så att du t ex kan få mailavisering när någon svarar på en fråga du själv har ställt.

 

Hur lägger man upp ett evenemang?

Klicka på ”Nytt” i listen allra högst upp på sidan, välj ”Evenemang” och fyll i uppgifterna som efterfrågas.

Snabblänk till Nytt evenemang

 

Hur kan mina kollegor bli medlemmar på Logopedforum?

Vi har efter moget övervägande beslutat att även fortsättningsvis hålla diskussionstrådarna på Logopedforum ”logopedexklusiva”. Det går dock bra att registrera sig på startsidan och invänta godkännande från någon av våra administratörer. Tipsa gärna kollegor och kursare om att skaffa konto på Logopedforum!