Bedömning och behandling av det lilla sköra barnets ätande – Workshop Early Feeding Skills Assessment (EFS)

Laddar Karta...

Datum/Tid
Date(s) - 17/09/2020
Hela dagen

Plats
Mun-H-Center, Akademin, Ågrenska, Lilla Amundön

Kategorier


Bedömning och behandling av det lilla sköra barnets ätande – Workshop för professioner som arbetar med för tidigt födda barn, inom neonatalvård eller med små barn efter intensivvård

En effektiv behandling av sköra spädbarns ätande börjar med en bedömning av vad barnet behöver för
att lyckas. I denna workshop kommer att lära dig att använda bedömningsmaterialet Early Feeding Skills Assessment (EFS) för att effektivt planera och utföra en barncentrerad strategi för behandling av spädbarnets ätande och matning.

Workshopen innehåller en genomgång av aktuell forskning om spädbarns ätande, vikten av att ge barnet erfarenhet av att äta och ätande efter intensivvård. Vi kommer att analysera videoinspelningar av sväljning och andning för att lära oss om viktiga färdighetsområden för ätande: oralmotorik och sväljfunktion, fysiologisk stabilitet, engagemang och barnets suga-svälja-andasmönster. Du kommer att lära dig komponenterna i en barncentrerad strategi kring ätande och matning av det lilla sköra barnet.

För första gången ges denna kurs i användning av EFS i Sverige. Du kan läsa mer på feedingflock.com. Workshoppen ges på engelska.

Instruktör: Suzanne Thoyre är sjuksköterska och professor på School of Nursing på University of North
Carolina, Chapel Hill. Suzanne är en av grundarna till The Feeding Flock. Hennes forskning rör bland annat
för tidigt födda barns ätande och ätutveckling.

Dag, tid och plats: Torsdag 17 september 2020, 8:30-17:00. Mun-H-Center, Ågrenska, Hovås.
Målgrupp: Kliniker som i sin vardag arbetar med små sköra barn som ska lära sig att äta. Neonatalsköterskor och barnsjuksköterskor, BVC-sköterskor, logopeder, arbetsterapeuter, amningsspecialister, dietister, barnläkare.
Kostnad: 2800 exkl. moms (3500 SEK inkl moms). I priset ingår fm/em kaffe och lunch.
Anmälan: Senast 4 augusti 2020 på mun-h-center.se